Csomagolási előírások

Cégünk az alumínium hulladékot és másodnyersanyagot kohászati feldolgozásra alkalmas minőségben és formában vásárolja ill. szállítja.

Az előkészítés módszerei:

1. bálázás,
2. kötegelés,

3. zsákolás, dobozolás, ládázás,

4. ömlesztett szállítás.

1. Bálázás:   Hulladékpréssel történő tömörítés hasáb formájú bálákba. Leggyakoribb bálaméretek: 300 x 300 x 500 mm, 400 x 400 x 600 mm, megengedhető bálaméretek: max. 800 mm x max. 800 mm x max. 1200 mm. Fixálás: Fa vagy alumínium raklapon, acél, vagy műanyag pántszalaggal. Raklap méretek: EUR raklap méretei, max. magasság 1500 mm  raklappal együtt mérve Max:2000kg.

2. Kötegelés: A lemezek, szálas anyagok, ill. tekercsek egymásra rakva kötegelhetők. Követelmény, hogy a 3-4 alkalommal történő átrakásra a kötegek alkalmasak legyenek. Fixálás: Fa vagy alumínium raklapon, acél, vagy műanyag pántszalaggal. Raklap mértek: EUR raklap méretei, max. hosszúság 2500 mm .Max 2000kg 

3. Zsákolás, dobozolás, ládázás: A kisméretű (max. 300, egyes esetek max. 500 mm hosszúságú) darabok, nem bálázható stancolási, darabolási maradékok, aprított profilok, nyesedékek, ill. a granulátumok 1000-2000 kg teherbírású zsákokban, papírdobozokban, fa, vagy fémládákban szállíthatók. A zsákok, dobozok raklapra pántolva szállíthatók egy magasban, fémládák csak kiborítást lehetővé tevő talppal szállíthatók. Fémládák visszaszállítása a szállító feladata.

4. Ömlesztett szállítás: Max. 300 (egyes esetekben 500) mm-es méretű cső-profil, lemez hulladék ömlesztett formában, önürítős tehergépkocsival (kipper, walking floor) is szállítható.

Rakodás: a tehergépkocsikat minden esetben úgy kell megrakni, hogy azok 1 db targoncával gyorsan lerakhatók legyenek. Zsákos, bálázott, kötegelt anyagokat önürítős konténeres, mozgópadlós szállítóeszközön nem fogadunk. A szállítmány második szintjére való rakodás megengedett az alábbi feltételekkel: csak egyenletes, stabil felületre, raklapos lepántolt és rögzítő hevederekkel fixált állapotú csomagokat szabad felrakni. Tilos PE zsákokra (bigbag), egyenetlen, instabil felületre egységcsomagot felrakni! A nem megfelelő állapotban érkezett csomagok (ledőlt, fektetett, kiömlött, széthullott vagy raklap nélküli) átvételét cégünk biztonsági okokból megtagadhatja!  

Figyelem: az utóbbi időben több szállító túl kicsi súlyú rakatokat, illetve zsákokat küldött, emiatt jelentősen megnőtt a lerakás, anyagmozgatás, fuvarozás költsége. Ezért kikötjük, hogy 2021. 01. 04-től 300 kg alatti csomagot nem fogadunk, csak külön egyeztetés alapján. A 300-500 kg-os csomagoknál 1%-ot levonunk az árból!

Amennyiben a rakomány lerakását biztonságosan nem lehet elvégezni, akkor a szállított hulladék lerakodását és átvételét Martin Metals Kft megtagadhatja, kiutasíthatja a gépjárművet a vállalat területéről.

A fentiektől való ismételt eltérés a reklamált tételek, vagy a teljes szállítmány visszautasításához vezethet. A csomagolási előírásoktól való eltérés miatt felmerülő költségekért és/vagy sérülésekért minden esetben a beszállító a felelős.

Vissza a lap tetejére