Martin Metals Kft

Cégünk Magyarország és a szomszédos országok nagy alumínium-kohászati felhasználóinak szakmailag elismert, megbízható és megbecsült alapanyag és másodnyersanyag szállítója. Társaságunk a nagyobb magyar alumíniumhulladék-feldolgozók többsége számára a feldolgozásban rejlő lehetőségek feltárását segítő, korrekt és eredményesen együttműködő partner. Kapcsolataink kiterjednek a szomszédos országok fémhulladék feldolgozóival és kereskedőivel való együttműködésre, tőlük is vásárolunk, ill. termékeiket értékesítjük Európa-szerte.

Tevékenységünk az alábbi folyamatokat jelenti:
- alumínium és ötvözetei hulladékainak beszerzése, kezelése, és másodnyersanyagként történő értékesítése a régiónk alumínium félgyártmány gyártói számára;
- alumínium hulladékból történő ötvözetgyártás (refinery és remelting);
- alumínium és más színesfém félgyártmányok kereskedelme;
- betongyártás bauxit maradvány felhasználásával.

A Martin Metals Kft egy három cégből álló cégcsoport anyacége, 100%-os leányvállalata a Martin Metal Product Kft, és 69%-os leányvállalata az Alumelt Engineering Kft. Cégünk 3 telephelyen működik Várpalotán, Csóron és Székesfehérváron. A leányvállalatunk budapesti és székesfehérvári telephelyeken működik.

Arra törekszünk, hogy cégünk hármas jelszavában megfogalmazott filozófiánk megvalósításával szolgáljuk ügyfeleink érdekeit és cégünk eredményességét:

SZAKMAISÁG – ÜZLETI SZELLEM – PÉNZÜGYI ERŐ

- Szakmai segítséget nyújtunk partnereinknek, hogy együtt a felhasználók igényeinek legjobban megfelelő termékek szállítására legyünk képesek, a vevőink pedig eredményesen használhassák a szállított nyersanyagokat.

- A termelők és a felhasználók közötti igazi kereskedelmi kapcsolatként szervezzük a teljes kereskedelmi folyamatot: a piackutatást, a szerződés-előkészítést, a bonyolítást és a felhasználói visszacsatolást.

- A szállítók számára rövid-határidős, a vevők számára pedig a kölcsönösen előnyös pénzügyi konstrukciókkal biztosítjuk a jó fizetési megoldásokat és az üzleti eredmény gyors realizálását.

2009. januárja óta az inotai logisztikai központot
és termelőüzemet alakítottunk ki Várpalotán az
INOTAL-tól bérelt épületekben. Uniós GOP
támogatásra pályáztunk és megnyertük.

2010-ben GOP pályázat keretein belül további
támogatást nyertünk, mely lehetővé tette logisztikai
központunk továbbfejlesztését.

2018-ban újabb pályázatot nyertünk:RITKAFÖLDFÉMEK KINYERÉSE ÉS MÁSODLAGOS NYERSANYAGOK ELŐÁLLÍTÁSA A VÖRÖSISZAP KOMPLEX HASZNOSÍTÁSA KERETÉBEN. Ehhez kapcsolódóan alakítottuk ki csóri betonüzemünket.

A logisztikai központunkban új szolgáltatásokkal bővítettük tevékenységünket:

- laboratóriumunkban minősítjük a beérkező anyagokat, így vevőinknek elemzéssel ellátott másodnyersanyagot tudunk szállítani,

- készletünkből "just in time" tudjuk biztosítani a rendelt mennyiségben, minőségben és időpontban az igényelt árut.

- megszereztük a  333/2011/EU, a 715/2013/EU rendeletek szerinti "hulladék státusz megszűntetése" érdekében szükséges minősítést az alumíniumhoz és vashoz, valamint a rézhez és megszereztük ehhez a szükséges hasznosítási engedélyt is ( a téma kifejtése angol nyelven az EU honlapján). Így vevőinknek már nem alumínium, acél és réz hulladékot, hanem másodnyersanyagot (EWC kód nélkül) tudunk szállítani (vagyis a feldolgozáshoz a vevőinknek már nincs szüksége hulladék hasznosítási engedélyre, vagy export esetén notifikációra).

A cégünk a közleményeit a honlapján a Közlemények, hírek menüpont alatt közzéteszi.

 

 
Vissza a lap tetejére