Martin Metals Kft

A Martin Metals Kft. a 2003-as alapítása óta Magyarország egyik vezető fém-nagykereskedőjévé, tréderévé vált. 2017 óta termelő tevékenységünkkel egyik fontos ötvözetgyártóvá fejlődtünk.
Cégünk Magyarország és a szomszédos országok nagy alumínium-kohászati felhasználóinak szakmailag elismert, megbízható és megbecsült alapanyag és másodnyersanyag szállítója. Társaságunk a nagyobb magyar alumíniumhulladék-feldolgozók többsége számára a feldolgozásban rejlő lehetőségek feltárását segítő, korrekt és eredményesen együttműködő partner. Kapcsolataink kiterjednek a szomszédos országok fémhulladék feldolgozóival és kereskedőivel való együttműködésre, tőlük is vásárolunk, ill. termékeiket értékesítjük Európa-szerte.
Tevékenységünk az alábbi fémek kereskedelmére terjed ki:
- alumínium és ötvözetei valamint ötvözői (Mg, Si, Cu, Zn)
- króm-nikkel ötvözetek és ötvözők (Ni, Cr, Mo, W, V)
- réz és ötvözetei valamint ötvözői (Zn, Sn, Pb, Al)
- cink és ötvözetei
- egyéb nemvas-fémek és ötvözeteik.
Arra törekszünk, hogy cégünk hármas jelszavában megfogalmazott filozófiánk megvalósításával szolgáljuk ügyfeleink érdekeit és cégünk eredményességét:
 
SZAKMAISÁG – ÜZLETI SZELLEM – PÉNZÜGYI ERŐ
 
- Szakmai segítséget nyújtunk partnereinknek, hogy együtt a felhasználók  igényeinek legjobban megfelelő termékek szállítására legyünk képesek, a vevőink pedig eredményesen használhassák a szállított nyersanyagokat.
- A termelők és a felhasználók közötti igazi kereskedelmi kapcsolatként szervezzük a teljes kereskedelmi folyamatot: a piackutatást, a szerződés-előkészítést, a bonyolítást és a felhasználói visszacsatolást.
- A szállítók számára rövid-határidős, a vevők számára pedig a kölcsönösen előnyös pénzügyi konstrukciókkal biztosítjuk a jó fizetési megoldásokat és az üzleti eredmény gyors realizálását.
 
2009. januárjában új logisztikai központot, új telephelyet alakítottunk ki Várpalotán az INOTAL-tól bérelt  épületekben. Uniós GOP támogatásra pályáztunk és megnyertük.
2010-ben GOP pályázat keretein belül további támogatást nyertünk, mely lehetővé tette logisztikai központunk továbbfejlesztését.
2018-ban újabb pályázatot nyertünk: RITKAFÖLDFÉMEK KINYERÉSE ÉS MÁSODLAGOS NYERSANYAGOK  ELŐ- ÁLLÍTÁSA A VÖRÖSISZAP KOMPLEX HASZNOSÍTÁSA KERETÉBEN.
 
A logisztikai központunkban új szolgáltatásokkal bővítettük tevékenységünket:
- laboratóriumunkban minősítjük a beérkező anyagokat, így vevőinknek elemzéssel ellátott másodnyersanyagot tudunk szállítani,
- készletünkből "just in time" tudjuk biztosítani a rendelt mennyiségben, minőségben és időpontban az igényelt árut.
- megszereztük a 333/2011/EU, a 715/2013/EU rendeletek szerinti "hulladék státusz megszűntetése" érdekében szükséges minősítést az alumíniumhoz és vashoz, valamint a rézhez, és megszereztük ehhez a szükséges hasznosítási engedélyt is ( a téma kifejtése angol nyelven az EU honlapján). Így vevőinknek már nem alumínium, acél és réz hulladékot, hanem másodnyersanyagot (EWC kód nélkül) tudunk szállítani (vagyis a feldolgozáshoz a vevőinknek már nincs szüksége hulladék hasznosítási engedélyre, vagy export esetén notifikációra).
A működése folyamán cégünk részesedéseket vásárolt az Inotal Zrt-ben, az SK Alutrade Kft-ben, és tulajdonosként megalapította a Martin Metal Product Kft-t amely rövid idő alatt az egyik legjelentősebb színesfém félgyártmány kereskedővé és szervíz-centerré fejlődött Magyarországon. Az Alumelt Engineering Kft-ben vásárolt részesedésünk többségi befolyást jelent, ennek nyomán - miután megkaptuk a szükséges engedélyeket - a Martin Metals Kft az öntészeti ötvözetek piacán is jelentős tényezővé vált.
A cégünk a közleményeit a honlapján a Közlemények, hírek, és a Szabályzatok menüpontok alatt közzéteszi.
Vissza a lap tetejére